torsdag den 20. september 2012

Parlamentsvalg i Catalonien om uafhængighed?

I denne moment har den catalanske Præsident Artur Mas og den spanske Præsident Mariano Rajoy et vigtigt møde i Moncloa. Emnet er fiskalpagten: Artur Mas vil prøve at få det samme gebyresystem for Catalonien som de basker har (baskerne samler alle Gebyrer og så  beslutter de hvad de giver tilbage til Spanien), men der er 2 ting, der fører til at tænke, at mødet vil blive et fiasko: 1) I går har Rajoy sagt, at han ikke er enig med fiskalpagten, som den catalanske regering vil bede om; og 2) Den sidste 11. september har mere end 1.5 millioner catalanere demonstreret i Barcelona med mottoen „Catalonien, en ny stat i Europa”, hvilket går meget videre end en fiskalpagt.

Over for denne situation, alle medierne i Catalonien hypotiserer om Præsidenten Mas' reaktion efter mødet med Rajoy. Nogle siger, at han snart kunne indkalde til Parlamentsvalg i Catalonien, som ville være en slags folkeafstemning om løsrivelsen fra Spanien.

Det er virkelig spænnende at opleve det hele. Det kunne godt vaere, at Catalonien snart får dets eget farve i verdenskort :-)

Mens vi venter til resultatet af mødet, anbefaler jeg denne video herunder: en debat der fandt sted for få dage siden om Cataloniens uafhængighedsvilje i Aljazeera (på engelsk):

2 kommentarer:

  1. Hej. Vi er 5 studerende der går i 2. g. Vi skal om en god uges tid til Barcelona på studietur, og i den forbindelse skal vi lave et oplæg om regionalisme. I forbindelse med dette tænkte vi på, om du var åben for en dialog med os omkring dit forhold til regionalismen i Catalonien.
    Vi tror det kunne give vores oplæg en interessant vinkel at høre en personlig historie/mening.
    Vi kan kontaktes på emailadressen: Emma_Abrahamsen@hotmail.com
    Vi håber på at høre fra dig!

    SvarSlet