lørdag den 30. oktober 2010

Lip dub for uafhængighed

Den her lip dub (som blev optaget i den smukke catalanske by Vic den sidste 24. oktober) er blevet tildelt Verdens rekord for at have det højeste antal deltagere: 5.771. Dets mål er at lade folk vide, at Catalonien er en nation, og at den skal løsrive sig fra Spanien hvis den vil overleve i fremtiden:

7 kommentarer:

 1. Den fik Danskerne ingen talt om.
  Fransker og Belgiske medier var den eneste medier hvor der blevet talt om.

  Måske må vi gøre den rigtige god klaret lipdub bemærket af danskerne men hvordan skal vi klare det?

  Fordi hvis man kender ikke din blog, skal vi næsten aldrig høre om hvad det sker i Catalonien og vi bliver nødt til at udbrede budskabet igennem.

  Hvad synes du om?
  Salut i Independència.

  SvarSlet
 2. Du har ret! Det er virkelig sjældent at man hører om Catalonien i de danske medier (med undtagelse af når det handler om Barça :-)

  Og hvis de danske medier taler om os, så bruger de altid adjektiven "Spanier". Alle nyheder om catalanerne er skrevet (eller usendt) fra en spanske synspunkt. I dag taler man f.eks. om "den spanske by Barcelona" i "Politiken", i forbindelse med Pavens besøg:

  http://politiken.dk/udland/article1103579.ece

  På den måde er det meget svært, at danskerne når at kende os, som vi virkelig er.

  I mine øjne vil det kun ændre sig når vi får vores egen stat. Så vil vi ikke mere have brug for at fortale tusind gange hvad vi er, hvad sprog vi taler og hvor ligger vores land.

  Indtil det sker, skal vi være tålmodige og prøve at udbreder vores budskab ved hjælp af blogs og generalt Internet...

  SvarSlet
 3. Hej Diana.

  Det er en meget festlig og hyggelig video.

  Men jeg synes da ikke den viser at catalanerne har brug for uafhængighed, nærmest tværtimod!

  Nu kan jeg jo så heller ikke forstå hvad der bliver sunget om, men det er vel de færreste der kan det.

  Hvis målet er det du skriver, synes jeg det er lidt synd, da den nok nærmere opnår det modsatte.

  Hilsen Eli.

  SvarSlet
 4. Hej Eli,

  Det er klart, at du overhovedet ikke forstår det. Det skylles muligvis, at du ikke kender vores sprog, kultur og traditioner.

  Det kan jeg faktisk godt forstå, fordi man hører så meget om spansk sprog og kultur (som i dag er så moderne i Europa)! Derimod hører man lidt om Catalonien og dets eget sprog og kultur, fordi vi ikke har en stat som støtter os.

  Men du skulle passe på: at systematisk afvise og krænke det ukendte - fremmede er uoplysthed eller racisme (eller måske begge to?).

  Hilsner,
  Diana

  SvarSlet
 5. Eli,

  I don't think that "few" people can understand the song. It's "only" about ten million people, the number of people that understand Catalan.

  Indeed, the song, in Catalan by a Valencian band, is often singed by fans in Spain by Spanish-only people than don't understand Catalan.

  SvarSlet
 6. Hej Diana.

  Jeg er chokeret over at du beskylder mig for være krænkende, afvisende og enddog taler om racisme, bare fordi jeg synes en video er hyggelig og festlig.

  Nu er det ikke første gang at jeg er blevet kritiseret her på din blog (jeg er tidligere ved et andet indlæg blevet sammenlignet med en nazist) så jeg har indset at yderligere information om katalonien, må jeg finde et andet sted.

  Eli

  SvarSlet
 7. Jeg beklager, Eli. Det var jo overdrevet. Du må undskylder mig, men det sker ofte, at man afviser, undervurderer eller latterliggør vores sprog, kultur og identitet...

  SvarSlet