søndag den 18. april 2010

Barcelona er på vej til afstemningen!

Barcelona har allerede en dato for dens egen folkeafstemning om uafhængighed fra Spanien: 10. april 2011. Det blev besluttet i går i det tredje møde af Barcelona Decideix ("Barcelona beslutter"), en platform, der samler hundrede af lokale foreninger (private og offentlige), der er ansvarlige for afstemningens organisation.

Der var spænding omkring datoen. Man viste at Barcelona Decideix havde begyndt at arbejde, men man vidste ikke hvornår afstemningen ville holdes. Efter at næsten 250,000 catalanere har deltaget i 3 successive rækker af folkeafstemninger (der holdtes på den 13. september, på den 13. december og på den 28 februar), kiggede man spændt i retning af Barcelona. Der var 5 datomuligheder. Hver dato havde sine stærke og svage sider, og alle blev analyserede med detalje. Man var bevidst om, at Barcelona er et specielt tilfælde (man behøver mere tid og flere midler end ved de andre byer, fordi Barcelona er væsentligt større), og derfor skulle afstemningen ikke finde sted for tidligt. Endelig var der 2 datoer, man skulle vælge mellem: den 12. december 2010 eller den 10. april 2011. Og man stemte for den anden:

Jeg synes det er godt nok, at det holdes om et år. Forudsætninger er meget store, og de vil kræve meget af vores fritid og energi. Men Barcelona Decideix er fast organiseret nu, og det er begyndt at køre i dets 4 områder (Kampagne, Kommunikation, Udbredelse og Midler). Og med en dato på agendaen, er alt sat i gang. Barcelona er på vej til afstemningen!

Som det sidste, en hukommelse: inden Barcelonas afstemningen, kommer der to nye række af folkeafstemninger i Catalonien. Den næste række finder der sted om en uge, den 25. april. Og denne gang er der 1.5 millioner mennesker, der har stemmeret. Storbyer som Girona, Reus og Lleida er inkluderet... Det vil sikkert være spændende :-)

2 kommentarer:

  1. donant una ullada al teu blog
    salutacions des de Reus

    SvarSlet
  2. Hola! Ara mateix el tinc una mica abandonat... però properament tornaré a la càrrega! Fins aviat :-)

    SvarSlet