mandag den 8. marts 2010

Sne (og tordener) i Barcelona!

Utroligt men sandt: det sneer (og rigtig stærkt) i Barcelona! Efter cirka 9 timer af sne, er Cataloniens hovedstaden helt hvidt. Der er snedybder af 20-40 cm! Det er ikke usædvanligt, at der falder nogle små sneflager engang om året i Barcelona. Men sådanne snedybder kan jeg kun huske i forhold med skolen, i 1985. Det var den eneste gang jeg har set gaderne helt tildækket af sne. Derfor var alle rigtig spændte i dag på gaderne. Sådan så Plaça Lesseps ud kl.18:
En anden udsigt af pladsen:Selvom mange mennesker har glædet sig over sneen (især små børn og de unge), har andre haft store problemer. Catalonien er ikke beredt til sne, og derfor er det blevet et stort kaos i hele landet: tusinde af mennesker venter nu i stoppede toger og biler. I Barcelona skulle den offentlige transport standse (med undtagelsen af Metro) og man må bruge snekæder for at køre i bil. Midt i byen skulle politiet mægle mellem billister, fodgængere og cyklister:
Noget at gøre med København! Når det sner, er København en snestille by. Når det sner i Barcelona, kunne det ligne en by i nordeuropa... Men kaoset og tordener røber det hele: det er en middelhavsby, og derfor er snestorme der også middelhavsk!

Mere info finder I her:

Barcelona hit with heaviest snowfall in 25 years

Schools closed as snow blankets Barcelona

Barcelona drukner i sne

Kraftig snøvær i Barcelona


Barcelona von Schneesturm lahmgelegt

Neige: fortes perturbations en Catalogne, frontière fermée au PerthusFor det sidste, en video af den største snefald man kan huske i Barcelona (1962):


1 kommentar:

  1. Desvaerre var der mange mennesker uden strom i dagevis efter snefald...

    SvarSlet