fredag den 14. december 2012

Video om Catalonien (samtale med danske studenter)

For nogle uger siden har tre danske studenter fra Kea, Københavns Erhversakademi, kontakteret mig ved hjælp af den her blog. Sebastian, Mikkel og Anton var lige ved at forberede deres sidst projekt i Media og Design uddanelsen; en kort dokumentarfilm om Catalonien og dets ufahængighedsvilije, og de ville gerne møde mig og have en samtale med mig om emnet.

Så vi mødtes et par dage efter, da de kom til Barcelona. Det var fredagen før Parlamentsvalg i Catalonien, og vi havde en kop kaffe ved Mercat de Santa Caterina, i området Born. De spurgte mig hvorfor så mange catalonierne (ifølge de sidste målinger er det allerede 51% –se f.eks. den her måling–; hværtimod ville kun  21% stemme nej ved et referendum) vil gerne have at Catalonien løsrive sig fra Spanien. Jeg fortalte lidt om Cataloniens historie, om det catalanske sprog og identitet (som strækker sig mindst tusind år tilbage); om undertrykkelser og diskriminationerne som catalonierne har været offre for siden Catalonien faldt til Spanien for 3 århundrede siden; og om de økonomiske grunde (den utålelige overskud af 8% af vores BNP hvert år) som har tvunget os at begynde løsrivelsesprocessen. Samtalen gik videre den 25. november hos mig, og til sidst folgte mig Sebastian, Mikkel og Anton til valgstedet hvor jeg stemte.

Resultaten er den her dokumentarfilm:

1 kommentar:

  1. Hej Diana!
    Mit navn er Carla og jeg er i øjeblikket i gang med at skrive SRO, et studieretningsprojekt i 2.g i gymnasiet. Opgaven er tværfaglig og de to fag som jeg arbejder med, er spansk og samfundsfag. Vi har et overemne, der hedder unge og identitet og derfor har jeg valgt underemnet unges selvstændighed og identitet i Catalonien. Jeg har sendt et spørgeskema ud til nogle cataloniere, men har ikke fået mange svar tilbage. Derfor ville jeg høre, om du kunne tænke dig, at skrive til mig på denne mail: carlapackness@gmail.com, og så kunne jeg sende dig spørgeskemaet, hvis altså du har tid. Mange tak. Forresten synes jeg din blog er rigtig god og den har særlig været hjælpsom i forbindelse med dette projekt.

    SvarSlet