tirsdag den 22. juni 2010

10,3 i Prøve i Dansk 3!


Jeg er så glad af det, at jeg gerne vil fortælle det i den her blog: jeg fik en 10,3 i Prøve i Dansk 3 (som tilsvarer til niveau B2, Common European Framework of Reference). Jeg vil endda vise min ny bevis!

Det er særlig tilfredsstillende for mig. Først og fremmest, fordi jeg bor i Barcelona nu (jeg flyttede hjem igen i slutningen af december), så jeg kunne ikke forberede mig videre i Studieskolen, hvor jeg havde begyndt at læse dansk sidste September. Men jeg kunne heldigvis læse videre her i Barcelona, med hjælp af Bibi (fra den Skandinaviske Klub) og Bolette, en sød dansk pige jeg lærte at kende for et par uge siden, og med hvem jeg kunne snakke lidt for at genopfriske mit dansk.

Men jeg skulle rejse til København 2 gange inden for en måned kun for at tage eksamenen! Det er naturligvis i og for sig ikke slemt, for jeg elsker Danmark (især om sommeren :-) og jeg har meget gode venner der. Jeg har også udnyttet rejserne for at gøre andre ting (fx kopiere dokumenter jeg har brug for til min PhD). Men det koster penge og tid at flyve frem og tilbage to gange i træk bare for nogle dage, og det er også lidt stressende. Men det gik super godt: 10 i læseforståelse, 7 i skriftlige fremstilling og... 12 i den mundtlige del!

Censoren sagde til mig at mit dansk er meget grundigt, at jeg udtrykker mine synspunkter flydende og med korrekthed, at jeg har et bredt ordforråd og jeg er god til at tale dybt om et emne. Det kunne ikke have gået bedre :-)

Eftersom den mundtlige del tæller dobbelt så meget end de andre fik jeg en karaktergennemsnit af 10,3 (dvs. "den fortrinlige præstation"). I Catalonien er karaktereskala fra 0 til 10... Så det er den første gang i mit liv jeg får mere en 10 ;-) Det er en god følelse! Næste stop... Studieprøven?


5 kommentarer:

 1. hejsa..jeg er flyttet tilbage til danmark efter cirka 13 år, og jeg behøver at bestå prøve i dansk 3 for at arbejde som en laege her..jeg ville gerne spørge om vilke bøger jeg skal bruge? eller hvad anbefaler du, nogle råd?
  mange tak
  zeta3d@gmail.com

  P.S: tillykke :)

  SvarSlet
 2. Hej! Jeg gik på Studieskolen, og der brugte vi "Danske stemmer" og "Ordet er frit"; du finder dem sikkert i bibliotheket eller boghandleren. Men jeg tror faktisk, at de tilsvarer til et lavere niveau (jeg skippede 4-5 måneder af undervisning, og jeg ved ikke hvilket bog man brugte der).

  Jeg synes det vigtigste er, at du tager et kursus i studieskolen; hvis du arbejder intensivt mens du tager kursuset, så bliver det sikkert godt nok. Der lærer du virkelig mange ting (grammatik osv) meget hurtigt, og de fortaler dig også præcis hvordan er prøven.

  Jeg håber det hjalp!

  SvarSlet